Чому кожен повинен забезпечити свою кібербезпеку

Проблема кібербезпеки в наш час одна з найбільш нагальних і широко поширених. Сервіс Google Карти користувачі з усього світу наповнюють самостійно. Кожен користувач може змінювати назви вулиць, пам’ятників, установ і так далі. На жаль, цією можливістю часто користуються не в благих цілях. Деякі інтернет-користувачі вирішують пожартувати і коригують назви і дані різних місць. Такі випадки часто відбуваються по всьому світу, і наша країна не стала винятком.

Наприклад, місце розташування Кабінету Міністрів України перейменували на «Кабінет Монстрів». Ця назва з’явилася лише в українській версії сервісу.

Також користувачі вирішили пожартувати і над Верховною Радою. Найбільш уважні замість Верховної Ради побачили на мапі «Верховну ЗРаду».

Пізніше тролі добралися і до Міністерства охорони здоров’я України. Так, на карті з’явилася локація з назвою «Міністерство похоронів здоров’я України».

А днями запорізький ресторан світової мережі швидкого харчування «Макдональдс» жартівники перейменували в «Наркопритон».

Ці випадки набрали широкого розголосу в соціальних мережах. Користувачі ділилися фото в Facebook, Twitter, а багато ЗМІ широко висвітлювали ці новини. Звичайно, на наступний день всі назви були виправлені, але ці прецеденти все одно не залишилися без уваги громадськості.

Як бачите, будь-який об’єкт може стати жертвою жартівників або, ще гірше, аферистів. Адже крім «жартівливих» назв користувачі можуть вносити зміни в контактні дані кожної локації: змінювати адресу, телефон, сайт і т.д.

JAM DEVELOPMENT у партнерстві з Maps Media Group можуть забезпечити захист вашої локації від подібних випадків. Для цього ми пропонуємо обов’язкову верифікацію об’єктів і послугу «Кібербезпека». Ми допоможемо захистити локацію від інтернет-шахраїв, повернути нечесно захоплені акаунти в управління справжніх власників, а також безпечно їх утримувати. Крім того, завдяки цій послузі внесення сторонніми змін до адреси, сайтів і телефонів стануть неможливими.

Подбайте про свою безпеку і репутацію вже сьогодні!