В Києві з’явився інноваційний туристично-культурний хаб

Що? Гуляти Києвом не виходячи з дому? Здається, це краща ідея, що може з’явитись взимку! І ми так думаємо, а Київ Цифровий робить. В цій статті ми розповімо про проєкт, який закохає вас у Київ, продемонструє круті маршрути і дозволить відвідати київську мерію навіть не встаючи з ліжка. Цікаво?

Редакція Kyivmaps ознайомилась із новим порталом від Київ Цифровий. Це туристично-культурний хаб – “цифрова візитівка міста з актуальним контентом, який допоможе ознайомитись з туристичними магнітами до поїздки” – каже Олег Половинко. Порталу лише місяць, але він вже користується популярністю не лише в Україні. Серед майже 40 тисяч користувачів є громадяни різних країн світу. Лідерами стали Україна, США та Німеччина. Це справді дуже зручно заздалегіть спланувати маршрут Києвом або взагалі прогулятись візитними картками міста із власної домівки в Каліфорнії.  Нуу або в будь-якому іншому місті. Хіба ні?

У своєму телеграм-каналі Петро Оленич пише, що на сайт в середньму заходить понад 1000 людей щодня. Чим все ж там можна зайнятись?

Крім того, що на порталі є багато крутих подійконцертівтуристичних локацій, корисної і просто цікавої інформації родзинкою проєкту все ж 3D-тури. Завдяки цій функції у гостей платформи є можливість відвідати печери Києво-Печерської лаври, музей Золоті Ворота, Київську мерію і багато іншого ОНЛАЙН. Радимо спробувати один з віртуальних турів просто зараз!

Цікавий факт: «найчастіше заходять в печери Києво-Печерської лаври» – пише Петро Оленич

Як по-новому провести час в Києві знайдуть і кияни. Заходьте в «Мапу» і обирайте, куди сходити на вихідних. Якщо не любите гуляти поки на вулицях Києва океани талого снігу – придумайте свій або скористайтесь уже складеними маршрутами і спробуйте їх в перші теплі сонячні дні березня.

Гості міста можуть запланувати візит до Києва з нуля користуючись лише цим туристично-культурним хабом. На порталі можна навіть знайти інформацію про туристично-інформаційні центрикарту метроміський транспорт тощо.

А нам дуже сподобалось, що на хабі все зручно структуровано. А коли не потрібно годинами шукати щось дійсно прикольне – то користуватись порталом одне задоволення. Концертивиставирозвагивиставки – шукайте, що вам цікаво

Керівники ще працюють над оновленням порталу, щоб було ще крутіше!

Мандруйте по великому та цікавому Києву, оплачуйте транспорт, дізнавайтесь першими про новини і події міста разом із мобільним додатком Київ Цифровий.

Не можемо не згадати тих, хто працював над проєктом, з метою модернізувати культурний туризм в Україні. Керівник цифрової трансформації Києва (CDTO) Петро Оленич, директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Олег Половинко, та керівниця проєкту по цифровізації напрямків туризму, культури та спорту в м. Києві, Олена Чернега. До реалізації проєкту долучилась компанія Jam Development. На своїх сторінках в соціальних мережах вони поширюють свої враження щодо успіхів порталу і впевнені, вони захоплені ними.

Цей проєкт – успішний кейс діджиталізації туризму в Україні, адже це зручноінформативно і цікаво! Ми теж ділимось своїми позитивними враженнями і сподіваємось, що ви також оціните такий портал.

Наступного року планується подальше оцифрування туризму та культури Києва:

  1. Нанесення нових локацій на мапу;
  2. Створення нових цікавих туристичних та 3д турів для українців та іноземних туристів;
  3. Гейміфікація парків, пляжів, пам’яток та центральних площ із доповненою реальністю;
  4. Створення віртуальних музеїв та селфі-парків;
  5. Покриття Києва туристичними, дитячими, спортивними та розважальними квест-маршрутами у тому числі і для людей з інвалідністю.

Інформація оновлюється – далі більше!