Відбулася зустріч Президента України Петра Порошенка з представниками Google Ukraine

25 лютого відбулася презентація Плану перспективного розвитку київської області до 2021 року. На зустрічі був присутній Президент України Петро Порошенко, Голова Київської ОДА Олександр Терещук, народні депутати України та керівники органів місцевої влади.

У рамках презентації виступили менеджер проектів Google Ukraine Андрій Радевич і місцевий експерт Google Ukraine Микола Омельченко. Під час своїх виступів вони говорили про значення цифрових технологій у розвитку держави та представили 3D-тури.

Микола Омельченко зазначив, що нашою перевагою та демонстрацією запровадження європейських цінностей є використання цифрових технологій для людей з інвалідністю. Першим місцем в Україні, де були створені маршрути доступності, стала Вінниця. Там розмістили якісну камеру 360 та продемонстрували, як люди на візках можуть дістатися до залізничного вокзалу, центру надання послуг і місцевого фонтану. Кожен може самостійно оцінити маршрут і обрати потрібний бік дороги чи тротуару.

Також Микола Омельченко наголосив на важливості зворотного зв’язку. Таку можливість дарують Google-карти, де кожен користувач може залишати відгуки на сторінках соціальних об’єктів. Команда Google Ukraine допомагає отримати повний доступ до таких сторінок.

«Завдяки використанню цифрових інструментів ми можемо показати красу нашого міста для жителів і туристів – платників податків, наших виборців, інвесторів та спонсорів. Світ цифрових технологій відкриває для нас безмежні можливості. Давайте скористаємося ними», – так завершив свій виступ Микола Омельченко.

Андрій Радевич згадав кампанію «Цифрове перетворення в Україні». Він зазначив, що завдяки цифровому перетворенню ми можемо побачити все, що є навколо нас за допомогою електронних гаджетів: телефону, комп’ютера чи планшету. Так, є можливість побачити Бровари з висоти пташиного польоту чи покататися ні гірках в аквапарку, не виходячи зі своєї кімнати.

Такі можливості відіграють велику роль у розвитку туризму на Київщині: потенційні туристи бачать цікаві місця для відвідування, дізнаються всю необхідну інформацію і потім приймають рішення – витрачати гроші на певний музей чи іншу культурну пам’ятку.

У Запоріжжі команда пішла ще далі: було створено віртуальний тур Google по Запоріжсталі. Індустріальний туризм набирає обертів, тому цим варто скористатися і розвивати його в нашій країні.

У Каневі презентували історичну спадщину Тараса Шевченка і так само є можливість розвивати історичний туризм на Київщині.

Крім того, були створені маршрути байдарок. Для цього команда відтворила не тільки фото, а ще й відео у форматі 360 градусів. Такі маршрути можна зробити для велосипедів чи піших прогулянок.

Після виступів представників Google Ukraine Петро Порошенко наголосив на тому, що цифрові технології – один із основних напрямків розвитку туризму та держави у цілому.

Отже, майбутнє – за цифровими технологіями.